Bijzondere vogelhuisjes met humor en kleurrijke abstracte schilderkunst: het is deze winter is allemaal te zien in Kasteel Hernen. Houtkunstenaar Ger Pekel en kunstschilder Geert Lemmers exposeren in het Gelderse kasteel van december t/m maart 2021. Naast de geslaagde presentatie over de verdwenen toren van Kasteel Hernen een extra reden om dit fraaie kasteel een bezoek te brengen.

‘Nieuw Hernens realistisch vogelhuisisme’

De in Hernen woonachtig Pekel was al eerder rondom het kasteel te zien met zijn “quarantaine café” in de gracht. Deze winter toont hij vooral zijn vogelhuisjes vol humor. Ketels, helmen koffiemolens, telefoons en meer spullen en attributen uit het verleden vormen de basis voor het ‘nieuw Hernens realistisch vogelhuisisme’. Ook zullen er nog enkele houten sculpturen van Ger Pekel te zien zijn.

Geert Lemmens
Werk van Geert Lemmens (foto: GLK)

Geert Lemmers is bekend om zijn PhotoArt maar in Hernen toont hij enkele van zijn recente abstracte schilderwerken. Met zijn werk wil hij in ieder geval altijd, dat zijn abstracties een verhaal vertellen en vooral ook een (goed) gevoel oproepen. Bij hem zelf, maar hij wil ook dat de beschouwers er hun eigen fantasie in kwijt kunnen.

Kasteel Hernen (beeld: © Geldersch Landschap & Kasteelen)

Bezoekersinformatie
Deze bijzondere expositie is uitsluitend te bezoeken i.c.m. een bezoek aan kasteel Hernen. Het kasteel is tijdens de wintermaanden uitsluitend op zondag geopend.

Data en tijden: elke zondag van 12.00-16.00 uur van 1 december 2020 t/m 31 maart 2021.

Entree: uitsluitend te bezoeken i.c.m. een geldig entree bewijs voor kasteel Hernen. Reserveren verplicht kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 9,50 Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart gratis

Kasteel Hernen
Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen.
Info: https://hernen.glk.nl of mail naar hernen@glk.nl

TuinTuin
Gerelateerd