Hoe werden de kerstdagen gevierd in de tijd dat ex-keizer Wilhelm II in Huis Doorn woonde en hoe verschilde dit van de viering in de tijd dat hij nog keizer was? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in de kerstaudiotour van Museum Huis Doorn. De speciale kerstaudiotour is te beleven van 15 december tot 3 januari. Op 18 december is er ook nog een unieke avondopenstelling waarbij je de feestelijk verlichte keizerlijke vertrekken kunt bewonderen.

Kerstaudiotour

Hoe zag het kerstdiner van de Duitse ex-keizer er op Huis Doorn uit? Welke cadeaus kreeg het personeel? En welke muziek was er te horen? En wie waren er te gast? Dit en meer valt te beluisteren in de kerstaudiotour die het publiek leidt langs de kamers op de eerste verdieping van Huis Doorn waar in elke ruimte een nieuw verhaal verteld wordt.

Avondopenstelling

Op 18 december geven de vele lichtjes een feestelijke sfeer aan de donkere avonduren. Huis Doorn is dan ’s avonds van 17.00 tot 21.00 uur te bezoeken voor publiek. Breng jezelf alvast in kerststemming in aanloop naar de feestdagen en volg de speciale audiotour door het Huis.Buiten op het feestelijk versierde voorplein en bij Restaurant de Oranjerie kunnen bezoekers (coronaproof) nagenieten met glühwein en warme versnapering ‘to go’. Het Paviljoen en de tentoonstelling ‘De keizer en het Derde Rijk’ zijn tijdens de avondopenstelling niet te bezoeken.

Voor het reserveren van kaarten en meer informatie, zie www.huisdoorn.nl

TuinTuin