De leukste evenementen in de mooiste kastelen en tuinen van Nederland en België

Kasteel de Haar eert Pierre Cuypers

Dit voorjaar zet Kasteel de Haar Pierre Cuypers op een voetstuk tijdens de expositie ‘Torendol’. De alom geprezen, maar ook bekritiseerde, architect werd niet voor niets Torendolheid verweten. Bij Kasteel de Haar is met eigen ogen de voorliefde van Cuypers voor torens en dramatische dakenlandschappen te zien tijdens de expositie Torendol.

Muiderslot

Juni boordevol activiteiten bij Rijksmuseum Muiderslot

In juni staat Rijksmuseum Muiderslot weer bol van de activiteiten voor jong en oud. Kom koken, knutselen, picknicken, spelen, feestvieren of genieten van muziek of yoga. En oh ja: vergeet met al deze leuke activiteiten natuurlijk niet om ook het kasteel te bezoeken. Want Rijksmuseum Muiderslot is een van de mooiste en best bewaarde kastelen van ons land.

‘Onder de pannen’ bij Kasteel de Haar

Deze kerstvakantie word je van 19 december t/m 3 januari bij Kasteel de Haar in de watten gelegd tijdens de exclusieve rondleiding ‘Onder de pannen’. Sluip en kruip door het kasteel en ontdek wat er zich allemaal afspeelt en afspeelde in kamers en torens en op zolders en weergangen die normaal gesproken gesloten blijven voor publiek.

Liefde en erotiek in het Muiderslot

Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van onze voorouders? Kom dan op 13 of 14 februari 2021 naar Rijksmuseum Muiderslot. Tijdens speciale Valentijntours hoor je alles over liefde en erotiek in het verleden. Je krijgt er geheid rooie oortjes van en komt gegarandeerd verliefder thuis! De rondleidingen zijn ’s avonds en vooraf reserveren is verplicht.

Ridderweken kasteel Hernen

Ridderzondagen op kasteel Hernen

Wil je weten of je handig bent met pijl en boog? En of je een echt ridderzwaard kunt optillen? Ga dan naar Kasteel Hernen! Na het grote succes van de ridderweken in de herfstvakantie gaat Kasteel Hernen op de zondagen 22, 29 november en 6 december door met het ridderprogramma.

Muiderslot Halloween

Halloween op het Muiderslot

Op 30 en 31 oktober 2020 zijn er spannende rondleidingen door een donker Muiderslot. De schaduwzijde van het kasteel en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden tijdens deze avonden onthuld. De verhalen zijn doodeng en dus alleen geschikt voor mensen met een sterke maag, niet voor kinderen.