De leukste evenementen in de mooiste kastelen en tuinen van Nederland en België

‘Onder de pannen’ bij Kasteel de Haar

Deze kerstvakantie word je van 19 december t/m 3 januari bij Kasteel de Haar in de watten gelegd tijdens de exclusieve rondleiding ‘Onder de pannen’. Sluip en kruip door het kasteel en ontdek wat er zich allemaal afspeelt en afspeelde in kamers en torens en op zolders en weergangen die normaal gesproken gesloten blijven voor publiek.

Liefde en erotiek in het Muiderslot

Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van onze voorouders? Kom dan op 13 of 14 februari 2021 naar Rijksmuseum Muiderslot. Tijdens speciale Valentijntours hoor je alles over liefde en erotiek in het verleden. Je krijgt er geheid rooie oortjes van en komt gegarandeerd verliefder thuis! De rondleidingen zijn ’s avonds en vooraf reserveren is verplicht.

Ridderweken kasteel Hernen

Ridderzondagen op kasteel Hernen

Wil je weten of je handig bent met pijl en boog? En of je een echt ridderzwaard kunt optillen? Ga dan naar Kasteel Hernen! Na het grote succes van de ridderweken in de herfstvakantie gaat Kasteel Hernen op de zondagen 22, 29 november en 6 december door met het ridderprogramma.

Muiderslot Halloween

Halloween op het Muiderslot

Op 30 en 31 oktober 2020 zijn er spannende rondleidingen door een donker Muiderslot. De schaduwzijde van het kasteel en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden tijdens deze avonden onthuld. De verhalen zijn doodeng en dus alleen geschikt voor mensen met een sterke maag, niet voor kinderen.

September 1944 wandeling rondom Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth ziet er vandaag de dag prachtig uit, maar dat was vlak na de oorlog wel anders. Tijdens de slag om Arnhem raakt het gebouw zwaar beschadigd en leek onherstelbaar. Gelukkig is het toch gelukt het stoere middeleeuwse kasteel weer in de oude staat te herstellen. In de maand september leidt een kasteelgids je langs opmerkelijke plekken uit de strijd en kun je het verhaal van de oorlog aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen beleven.

Tuinweekend bij Paleis het Loo

Het tuinweekend op Paleis het Loo heeft elke dag een ander thema en staat in het teken van alles wat met tuinen en natuur te maken heeft. Luister naar verhalen over de Paleistuinen, krijg tips over planten en bloemen of koop een bijzonder product uit de regio.