Het jaar 2020 is om meerdere redenen bijzonder. Want een jaartal met dubbele cijfers komt maar eenmaal per eeuw voor. Op de eeuwenoude havezate Mensinge kondigde de klok al vaker zo’n uniek moment aan. Zo luidde in 1717 de Meidenklok van het dienstmeisje, de vaaspendule van de rijke burgemeester van Roden in 1818 en het Franse uurwerk van de adellijke dame in 1919. En in 2020 is het de beurt aan de 3D-geprinte klok van de millennial.

Tentoonstelling Reis door de tijd

Met de tentoonstelling Reis door de tijd stapt u in een wereld vol gesnor, geklingel en getik, tandwieltjes en radartjes. Van pendules, staande horloges en andere uurwerken tot de werkplaats van de klokkenmaker; de tentoonstelling belicht de klok in al zijn facetten.

3d geprinte klok en 19de eeuwse vaaspendule (© Museum Havezate Mensinge)

Maar er is meer! Naast antieke en moderne klokken uit de collectie van horloge- en klokkenmaker Tjitte Talsma en die van Mensinge zelf vertellen Mensinges markantste bewoners over hun beleving van tijd. Dus waan uzelf in vroegere tijden en sta een moment stil op de plek waar de klok al eeuwen tikt!

De Havezate Mensinge (bron: Gouwenaar, Public domain, via Wikimedia Commons)

Bezoekersinformatie
De tentoonstelling Reis door de tijd is t/m 27 december te bewonderen in Museum Havezate Mensinge. Kijk op www.mensinge.nl voor openingstijden en toegangsprijzen.

Museum Havezate Mensinge
Mensingheweg 7
9301 KA Roden

TuinTuin
Gerelateerd