Komende herfst is het feest bij Rijksmuseum Muiderslot. Bezoekers profiteren van leuke extra’s, zoals flitstours, workshops, voorlezen en muziek. Oktober start met de Kinderboekenweek en het is ook de Maand van de Geschiedenis. Tijdens de herfstvakantie (10 tot en met 25 oktober 2020) is er bovendien van alles te beleven in en om het Muiderslot. Oktober wordt feestelijk afgesloten met de 745e verjaardag van Amsterdam.  

Kinderboekenweek in het teken van ‘Toen en Nu’

Van 30 september tot en met 11 oktober 2020 is het Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘toen en nu’. En laten de gidsen op het Muiderslot van dát thema nou net veel verstand hebben. Net als van boeken en taal trouwens, want lang geleden woonde de beroemde schrijver en dichter P.C. Hooft op dit kasteel. Tijdens de Kinderboekenweek worden spannende kasteelverhalen voorgelezen. Ook zijn er tours in straattaal en zo nu en dan zal er muziek van ‘toen en nu’ klinken in kasteel en tuinen.

Oost & West

Oktober is ook de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema Oost & West. Het kasteel vraagt mensen met een oosterse achtergrond om te kijken naar het Muiderslot. Hun blik van oost naar west levert mooie verhalen, herinneringen en bespiegelingen op die met de bezoekers gedeeld worden. Ook zal historicus en kasteelkok Siebren kookdemonstraties verzorgen met oosterse en westerse ingrediënten uit de kasteeltuinen. Voor meer informatie over data en tijden hou de website www.muiderslot.nl in de gaten.

Workshops in de herfstvakantie  

In de herfstvakantie zijn er dagelijks creatieve en actieve workshops op het kasteelatelier. Dit keer geïnspireerd op Arabische en westerse miniaturen: een soort piepkleine schilderijtjes. In de herfstvakantie kun je dagelijks terecht tussen 12 en 15 uur. Reserveren hoeft niet, loop gerust binnen tijdens je bezoek aan het kasteel.  

In de tuinen kun je ook op herfsttuin-safari. Trek je laarzen en regenjack aan en ga mee op ontdekkingstocht over de vesting Muiderslot! De tuinsafari’s zijn geschikt voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar en kosten 5 euro per kind, exclusief entreebewijs.

Voor meer informatie over data en tijden ga naar www.muiderslot.nl

Verjaardag van Amsterdam

Op de 745e verjaardag van Amsterdam trakteert Muiderslot op gratis instaptours én op lekkers. Zet je feestmuts op en kom op zondag 25 oktober 2020 naar het Muiderslot. Het kasteel staat bij toeristen bekend als Amsterdam Castle Muiderslot. Waarom die naam helemaal niet zo raar is, hoor je tijdens deze gratis tours. Mocht je de tours missen of ze zitten al vol? Niet getreurd! Want gedurende de dag lopen er rondleiders met roeptoeters door het kasteel en de tuinen. Die toeteren allerlei leuke weetjes de wereld in!

TuinTuin