Hotel & Chateau Marquette in Heemskerk gaat aandelen uitgeven om de coronacrisis overleven. Met de uitgifte van certificaten hoopt de eigenaar minstens een half miljoen op te halen, om zo een financieel fundament voor het kasteelhotel te bouwen. Er worden maximaal 38% van de aandelen van per stuk 100 euro aangeboden.

Chateau Marquette

Sinds 2018 is Erik Kuiper-Van den Berg bezig om van Kasteel Marquette een goedlopend restaurant, evenementenlocatie en hotel te maken. Ook destijds is het kasteel met behulp van crowdfunding geholpen. Twee jaar gaf hij zichzelf om zwarte cijfers te schrijven. Maar de coronacrisis veranderde de positieve flow waarin het bedrijf zat, zo lezen we op de website Hospitality Management.

Hoewel er nog voldoende reserves zijn volgens Kuiper-Van den Berg, blijft zijn bedrijf financieel te kwetsbaar. “Met het oog op de toekomst wil ik mijn financieringslasten structureel verlagen, reserves opbouwen en de organisatie stabieler maken. De uitgifte van 7500 aandelen van 100 euro moet mij in staat stellen om zelf het stuur in handen te houden en de afhankelijkheid van onder meer de bank te verminderen.”, aldus kasteelheer Kuiper.

Om de restauratie en inrichting tot comfortabel hotel-restaurant van het oude kasteel vlot te laten verlopen wordt er kapitaal aangetrokken. Daarmee kunnen ook de kasteeltorenhoge gastronomische ambities worden verwezenlijkt:

“Tussen 2023 en 2025 willen we een Michelin-ster behalen en voor het restaurant en ook het hotel nieuwe doelgroepen aanboren.”

Investeerders krijgen volgens de ambitieuze ondernemer een hoog rendement in het vooruitzicht, want na vijf jaar wil hij de certificaten weer terugkopen voor de prijs van 125 euro. Een mooi rendement, kom daar maar eens om bij een bank!

www.hotel-marquette.com

kopfoto: ©RCE

TuinTuin
,