Wandel mee met de boswachter over de winterse buitenplaatsen. Voorafgaand aan deze wandeling ziet u, in de Eekhoornzaal van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, een schitterende foto impressie van de winter op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen. Deze activiteit van Natuurmonumenten is speciaal voor volwassenen en duurt ongeveer 2 uur.

Winterpracht

Deze excursie start met een schitterende foto impressie in de Eekhoornzaal van het bezoekerscentrum. Daarna wandel je met de boswachter ongeveer 1,5 uur over Boekesteyn en Schaep en Burgh. Je ontdekt met eigen ogen wat de winter doet met de buitenplaatsen en de natuur.

Wandel langs natuur en cultuur

De ’s-Gravelandse buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.

De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora.

De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van de buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.

Handig om te weten:

  • Koop van tevoren je tickets online.
  • Honden kunnen niet mee.
  • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
  • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij de groepsuitjes van Natuurmonumenten.

Meer info en aanmelden via www.natuurmonumenten.nl

TuinTuin