Fraeylemaborg

Op elke tweede en vierde zondag van de maand organiseert de Fraeylemaborg in de provincie Groningen een bouwhistorische rondleiding met een presentatie. Een gids neemt u mee voor een exclusief kijkje achter de schermen bij de restauratie van de indrukwekkende borg. Rondleidingen starten om 14.00 uur.

De Fraeylemaborg is gelegen op een landgoed van ruim 23 hectare. Het borggebouw ontstond meer dan zeven eeuwen geleden en kreeg aan het eind van de 18de eeuw haar huidige statige uiterlijk. Het park, deels naar ontwerp van G.A. Blum en L.P. Roodbaard, is aangelegd in Engelse landschapsstijl.

De borg werd in de middeleeuwen als steenhuis gesticht en groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners. De laatste bewoners, de familie Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren, verkochten de borg in 1972 aan de Gerrit van Houten Stichting. Na restauratie werd de Fraeylemaborg museum. De vertrekken laten het tijdsbeeld tot het midden van de 20ste eeuw zien, de laatste fase van de particuliere bewoning. De Grote Zaal wordt gebruikt voor concerten en ontvangsten, terwijl de Kleine Zaal in gebruik is als trouwzaal.

Entree volwassenen: € 5,- (Kinderen gratis)

Museumkaart is tijdens deze rondleidingen geldig, neemt u hiervoor uw kaart mee zodat wij deze kunnen scannen. In plaats van hieronder online te reserveren verzoeken wij u een e-mail te sturen naar info@fraeylemaborg.nl als u gebruikt wilt maken van de Museumkaart.

Kijk voor meer informatie en reserveren op https://fraeylemaborg.nl

TuinTuin