Kasteel Duivenvoorde

In het winterseizoen 2019-2020 organiseert Museum Voorschoten  in samenwerking met de Vereniging tot Behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten (OGLV) een reeks historische lezingen rondom het thema: Kastelen en buitenplaatsen.

Deze reeks biedt u mooie verhalen over enkele (voormalige) Voorschotense kastelen en buitenplaatsen. Kasteel Duivenvoorde bestaat nog als museum en wandelpark en bezit de prachtige Marotzaal. Alle buitenplaatsen kregen een andere bestemming als kostschool, seminarie, woning en zilvershowroom. Klooster Bijdorp kent als moederhuis van een kloosterorde en kostschool voor meisjes een heel eigen geschiedenis. Op Beresteijn is herontwikkeling gaande. 

In elke lezing staat steeds één kasteel of buitenplaats, of enkele kleinere buitenplaatsen, centraal.  De lezingen worden gehouden in Museum Voorschoten, Voorstraat 17 op een woensdagavond, aanvang 20 uur. Alleen de laatste lezing van de reeks over Bijdorp is op woensdagochtend, aanvang 10 uur. U kunt reserveren en betalen via www.museumvoorschoten.nl/kaartverkoop.

Programma

  • 18 december 2019 Berbice door Marjoleine Kooper-Huigen
  • 15 januari 2020 Duivenvoorde door Antoinette van Dorssen
  • 19 februari 2020 Beresteijn, Noorthey, Nieuw Voordorp  door Jane Koopstra
  • 18 maart 2020 Huize Bijdorp en de Congregatie door Baptiste Tuin O.P.

advertentie

TuinTuin