Deze zomer blijven veel toeristen in eigen land. Speciaal voor deze bijzondere vakantieperiode biedt Rijksmuseum Muiderslot een afwisselend zomerprogramma. Van kamperen tot een ridder bootcamp, van pop-up theater tot een tuinsafari. Reserveer vooraf via de website je kaartje en kijk wat het Muiderslot jou deze zomervakantie te bieden heeft.

Kamperen op het kasteel! 

Altijd al eens een nachtje willen slapen op het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland? Dat kan deze zomer! In de pruimenboomgaard van het Muiderslot staan de tentjes klaar voor een onvergetelijke kampeer-ervaring. Zo beleef je het kasteel en de geschiedenis eens op een hele andere manier. Het arrangement voor 2 personen is inclusief diner, avondtour door het kasteel, kampvuur en kasteelontbijt. Reserveren kan vanaf 22 juni 2020 via muiderslot.nl Zomersnacks, pop up theater en ridder bootcamp

In juli en augustus worden bezoekers regelmatig verrast met korte theateracts of verhalen die inspireren, verwonderen en plezier bieden. Ook is er enkele keren per week een sportieve ridder bootcamp op het tournooiveld. Zin in zo’n lekkere ‘zomersnack’? Ze zijn er op allerlei dagen, momenten en plekken. Soms gepland, vaak onverwacht. Laat je verrassen en kijk op de website van het Muiderslot voor meer informatie.

Powertalks

Er zijn zoveel verhalen te vertellen in en rondom het kasteel. Juist de wat kleinere en niet alom bekende gebeurtenissen zijn vaak de mooiste, stoerste, de meest ontroerende óf de schokkendste. Deze zomer biedt het Muiderslot voor kleine groepjes een ‘powertalk’ aan. Een gids vertelt je over verborgen stukjes geschiedenis, je kunt een thema kiezen dat jou aanspreekt. Reserveren is verplicht. Kijk voor meer informatie in de agenda op muiderslot.nl.

Workshops

Ook zijn er regelmatig coronaproof workshops in en om het Muiderslot. Wat te denken van een workshop tekenen in de tuinen?  Laat je fantasie de vrije loop en daag jezelf uit goed te kijken naar de natuur om je heen. Voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn er regelmatig tuinsafari’s. Gewapend met een schepnet, een potje voor insecten en een tekenvel onder de arm gaan de kinderen op onderzoek uit. Kijk voor data en tijden op muiderslot.nl/agenda.

Muiderslot
Muiderslot

Nieuw: audiotours voor tuinliefhebbers en kinderen

Naast een audiotour voor volwassenen is er nu ook een gratis audiotour voor kinderen door de Torenroute. Klim en klauter de hoge torens in en kom slimme trucs te weten over de verdediging van het ruim 700 jaar oude kasteel. Ook nieuw is de audiotour door de kasteeltuinen. Over deze groene schatkamers en de vesting Muiderslot is veel te vertellen. Beide nieuwe tours zijn beschikbaar in Nederlands en Engels. 

Pruimenweekend

De zomervakantie wordt afgesloten met het Pruimenweekend tijdens het eerste weekend van september. De pruimen in de boomgaard van het Muiderslot zijn dan lekker rijp en sappig. Kom langs en geniet mee! Er zijn rondleidingen door de tuinen waarbij je kunt aanhaken. Dan hoor je alles over de bijzondere tuinen én de pruimenboomgaard. Daarna weet je ook waar de uitdrukking ‘tot in de Pruimentijd’ vandaan komt. Kijk voor het programma eind augustus op de website van het Muiderslot.

alle afbeeldingen op deze pagina: ©Rijksmuseum Muiderslot

TuinTuin
Ook leuk om te lezen