Kasteel Rosendael is weer geopend voor publiek. Van vrijdag tot en met zondag kunnen bezoekers het kasteel ontdekken tussen 13.00 en 16.00 uur. Ook de bekende Bedriegertjes, de schelpengalerij, de theekoepel, en de mooie vijvers en fonteinen zijn weer te bezoeken. Met inachtneming van de richtlijnen staat niets in de weg om weer volop te genieten van dit prachtige ensemble.

Nieuwe openstelling

Het kasteel opent met een totaal vernieuwde tour door de keuken en de begane grond van het kasteel. Bezoekers kunnen zelf rondlopen door de vertrekken en ervaren hoe de laatste bewoners op het kasteel hebben geleefd. Met de gratis te downloaden IZI.Travel app krijgt de bezoeker alle informatie over de vertrekken. 

De ‘Bedriegertjes’ in Park Rosendael (foto: GLK)

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden. 

Park en restaurant

Met de Beleef!plattegrond maakt de bezoeker een wandeling door het park met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht te verkrijgen in de kasteelwinkel. Het park is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

Kom genieten van de nieuwe menukaart van restaurant de Oranje-rie op één van de mooiste terrassen van Nederland.

Vooraanzicht van Kasteel Rosendael (foto: GLK)

Maatregelen voor een veilig bezoek

Kasteel Rosendael heeft diverse maatregelen getroffen voor een veilig en aangenaam bezoek in de ‘anderhalve meter samenleving’. In het kasteel is een eenrichtingsroute uitgezet en alle gasten worden geacht zich te houden aan de nieuwe huisregels die zijn vastgesteld. Om drukte te spreiden moet iedereen vooraf een ticket met een datum en tijd reserveren. Dit kan via de website www.glk.nl/rosendael. Dit garandeert de veiligheid van bezoekers en bovendien geeft het een exclusieve tour, want men loopt met maximaal 6 personen door het huis!

Bezoek combi kasteel en park
Van vrijdag t/m zondag tussen 13.00 en 16.00 uur. 11,50 pp. / kind t/m 18 jaar € 5,00 (Museumkaart en donateurs GLK gratis)

Adres
Kasteel en Park Rosendael
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal

Meer informatie op rosendael.glk.nl

Reserveren kasteelbezoek: www.glk.nl/rosendael

kopafbeelding: Kasteel Rosendael/GLK

TuinTuin