In de donkere dagen hebben we – zeker dit jaar – allemaal behoefte aan afleiding en ontspanning. Huis Bergh in ’s Heerenbergh is tijdens de kerstperiode daarom extra dagen open. Vanaf 11 december kun je in kerstsferen komen in het imposante Middeleeuwse kasteel én genieten van de expositie ‘Liefde voor de Middeleeuwen’.

Kasteel in kerstsferen

Terwijl het buiten donker begint te worden, branden de lichtjes en de kaarsen. Geheel coronaproof kunnen bezoekers op eigen gelegenheid of met een rondleiding het sfeervol versierde kasteel bezoeken. Vanaf 11 december is het kasteel omgetoverd in kerstsfeer. U kunt in veel kasteelruimten genieten van de kerstversieringen. In de troonzaal is een tafel feestelijk gedekt met wit damast, Rosenthalservies, zilveren bestek en kristallen glazen. 

Privérondleiding en muntslag

Dankzij het Kickstart fonds van de Bankgiroloterij is Huis Bergh in staat gesteld om bezoekers een privérondleiding aan te bieden. Je kunt hierbij kiezen tussen een rondleiding met torenbeklimming, een rondleiding met de tentoonstelling ‘Liefde voor de Middeleeuwen’ of een muntslag.

Tijdens de torenbeklimming wordt de wapen-, de muntkamer en het dak van het kasteel bezocht. Een klein groepje bestaat uit maximaal 4 personen uit een gezin of een huishouden, twee stellen of max. 4 individuele bezoekers.

Tentoonstelling ‘Liefde voor de Middeleeuwen’

Op 14 mei 1920 arriveerde op Huis Bergh de ‘Collectie Mengelberg’: 177 schilderijen, beeldhouwwerken en zilveren voorwerpen. De collectie was door kasteelheer, textielfabrikant J.H. van Heek, gekocht van de erven van Friedrich Wilhelm Mengelberg in Utrecht. Over de lotgevallen van de Collectie Mengelberg gaat de tentoonstelling ‘Liefde voor de Middeleeuwen’. U kunt deze tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken. Een audiotour volgen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Openingsdata en tijden
Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend op 11, 12, 13, 18, 19, 20, 22, 23, 26, 27, 29 en 30 december 2020 en 2 en 3 januari 2021 van 12:30 tot 16:30 uur.

Beleef deze kerst op Huis Bergh en bestel uw entreekaarten online via de website https://www.huisbergh.nl/tickets-boeken/. Reserveren is verplicht.

TuinTuin
,
Gerelateerd