Ook in deze coronatijden blijft het ‘spetterende’ Kasteel Rosendael van het Geldersch Landschap en Kasteelen een bron van vermaak. Diverse vrijwilligers en medewerkers dansten voor een internet challenge in schitterende kostuums, afzonderlijk van elkaar in de museale ruimten. Een vrolijk beeld!

Jerusalema challenge

De muziek bestaat uit twee prachtige covers van het nummer Jerusalema van Master KG. De eerste is door de Zuid-Afrikaanse zanger Lloyiso Gijana en de tweede is door de Italiaanse violist Gianni Renzi. Ze geven de dansjes een mysterieus klassiek kasteel tintje. De Zuid-Afrikaanse gospelbeat werd een jaar geleden online gezet door de Zuid-Afrikaanse dj en producer Master KG. Inmiddels wordt het lied wereldwijd omarmd als een challenge door diverse bedrijven en groepen die troost en lol zoeken in de coronapandemie door allemaal dezelfde dans uit te voeren. 

Dansende kasteelbewoners

In de versie van kasteel Rosendael dansen alle vroegere hiërarchische lagen mee. Van wasdame, dienstdame, kok tot baron en barones. Onder toeziend oog van de vele portretten van de vorige bewoners dansen zij een deels zelf bedachte choreografie met een knipoog naar dansen uit het verleden. Om de Coronaregels na te leven dansen er maximaal 4 dansers tegelijk in dezelfde ruimte met allen een mondkapje op.

Kijkje in het kasteel

Daarnaast geeft het filmpje een interessant kijkje in diverse vertrekken van het kasteel. Zo zijn de eetkamer, twee salons, de torenzaal, keuken en entreehal te zien. Doorgaans zijn die ruimten ook te bezoeken als het museum open is. Bijzonder is dat ook dat de vertrekken in de Noordvleugel te bewonderen zijn.

Benieuwd naar het filmpje?

Het kasteel open voor bezoek

Het kasteel is de hele winter op zaterdag en zondag geopend voor publiek. Door online een tijdstip te reserveren krijgt de bezoeker een unieke beleving tijdens het kasteelbezoek; alsof hij of zij te gast is bij de bewoners loopt hij op eigen gelegenheid rond met een app die alle informatie geeft over de geschiedenis en de rijk ingerichte vertrekken terwijl het lijkt alsof de bewoners elk moment weer binnen kunnen komen stappen. 

Het park is geopend voor een wandeling met de Beleef!plattegrond van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Zie voor actuele openingstijden rosendael.glk.nl.

TuinTuin
Ook leuk om te lezen