Omdat ook alle kastelen in Nederland voorlopig gesloten zijn is Show me Holland gestart met een serie van 30 virtuele tours langs evenzoveel kastelen en buitenplaatsen in Nederland! Kijk mee en geniet van deze prachtige 360º foto’s.

Huijgens’ Hofwijck

De eerste is buitenplaats Huygen’s Hofwijck, het geesteskind van dichter en secretaris Constantijn Huygens (1596 – 1687) in Voorburg. Hij ontwierp het huis en de tuin in 1641. De bouwprincipes van de Italiaanse renaissance -symmetrisch en met harmonieuze maatverhoudingen- vormden het uitgangspunt. Hij liet zich daarbij inspireren door de klassieke Romeinse architect Vitruvius.

Leuk om te weten: de plattegrond van de tuin heeft de vorm van het menselijk lichaam, een unicum in de Hollandse tuinkunst van de 17de eeuw.

Huis Bergh

Het tweede kasteel in de serie ‘Kastelen & Buitenplaatsen in 360° is Kastel Huis Bergh bij ‘s-Heerenberg in de Gelderse gemeente Montferland. Huis Bergh was het stamslot van de graven van Bergh. Het Land van den Bergh was vóór 1486 een bannerij en vanaf 1486 (rijks-)graafschap Bergh. Huis Bergh is de grootste waterburcht in Nederland.

Huis Verwolde

Het prachtige Huis Verwolde is een classicistisch edelmanshuis uit 1776 op het gelijknamige landgoed in de voormalige gemeente Verwolde, ten noordoosten van het Gelderse Laren. Het is onderdeel van de zeven museumkastelen die in beheer zijn bij het Geldersch Landschap & Kasteelen.

Wil je alle 30 kastelen van binnen bekijken? Volg dan de Facebookpagina van Show me Holland.

bron en beelden: Show me Holland

TuinTuin