Vanaf 1 mei 2021 start topchef Robert Levels als Chef de Cuisine bij Restaurant Château Neercanne. Tegelijk met de aanstelling van Levels maakt huidige Sous-Maître Robert Bisschoff promotie naar de functie van Maître d’Hôtel. Samen gaan ze schrijven aan een nieuw hoofdstuk in de illustere geschiedenis van het prachtige kasteelhotel van Camille Oostwegel.
Chef de cuisine
Robert Levels maakt de overstap van La Butte aux Bois in België, dat net als Château Neercanne lid is van Relais & Châteaux. Daar is hij op dit moment verantwoordelijk als Chef de Cuisine voor Le Bistrot en Meetings & Events. Robert leerde het vak bij topchefs als Toine Hermsen en Emmanuel Mertens. Daarnaast was hij 10 jaar de rechterhand van Hans van Wolde bij Beluga (destijds goed voor 2 Michelinsterren). Robert Levels: “Château Neercanne is cultureel en gastronomisch erfgoed. Opgebouwd door mensen die groot konden dromen, hard werkten en dit mogelijk maakten. Ik ben zeer vereerd dat ik nu de uitdaging mag aangaan om op culinair gebied groot te mogen dromen, hard te werken en recht te doen aan iedereen die mij voorging in deze mooie ambiance.”
Maître d’hôtel
Robert Bisschoff is sinds 2015 werkzaam bij Château Neercanne en op dit moment in de functie van Sous-Maître. In 2020 was hij een van gastronomische talenten in de finale van het Limburgs Culinair gala. Robert Bisschoff: “Vol passie en trots ga ik samen met de nieuwe Chef de Cuisine Robert Levels onze gezamenlijke ambities waarmaken op deze schitterende plek. We hebben de unieke kans om samen te werken aan de nieuwe brigades van Château Neercanne en hier een team van te smeden voor heropening.”
Camille Oostwegel, Eigenaar & Algemeen directeur van Oostwegel Collection: “Ik ben blij dat we samen kunnen bouwen aan het behalen van de gastronomische toppositie. We kunnen niet wachten om gasten opnieuw kennis te laten maken met Château Neercanne onder leiding van een nieuwe chef en maître.”
Pierre Haenen, Directeur/Gastheer van Château Neercanne zegt: “Als Château Neercanne zetten we weer een stap naar een mooie toekomst. Ik vertrouw erop dat wij met het aantrekken van Robert Levels onze culinaire ambities kunnen waarmaken. De klik was er gelijk en zijn visie komt overeen. Robert Bisschoff is wederom een heel mooi resultaat van de ‘Talent Factory’ binnen Oostwegel Collection. Hij brengt persoonlijkheid in zijn service, maar op een zeer intuïtieve en authentieke manier. Het laat zien dat we talent binnen ons bedrijf laten doorgroeien.”
Over de Oostwegel Collection
In 1980 begon Camille Oostwegel sr. met zijn eerste kasteelexploitatie en bouwde dit samen met zijn echtgenote Judith uit tot het familiebedrijf Oostwegel Collection. In 2015 trad de tweede generatie aan. Camille Oostwegel sr. en zoon Camille werkten gedurende 5 jaar toe naar het moment van de overdracht. Op 1 januari 2020 heeft Camille Oostwegel sr. het stokje als eigenaar en algemeen directeur van het familiebedrijf overgedragen aan zijn gelijknamige zoon Camille. Ook de zussen van Camille zijn al geruime tijd betrokken bij de onderneming. Middelste zus Michelle is assistent-kok bij Château St. Gerlach en jongste zus Françoise is medeverantwoordelijk voor de interieurstyling van de locaties. Van een volledig afscheid is echter geen sprake voor Camille Oostwegel sr., hij is namelijk lid van de Raad van Commissarissen geworden. Ook blijft Camille sr. betrokken bij zijn grote passies; het groenonderhoud van 20 hectare aan landgoed bij de huizen en het vertellen van zijn verhalen tijdens rondleidingen en cultuurtochten.
Lees hier meer over de Oostwegel Collection
kopfoto: ©Etienne van Sloun / Beemflights