Na een ingrijpende verbouwing is hotel Château Wittem, voorheen Kasteel Wittem, weer open. Het luxe hotel beschikt over twaalf exclusieve suites, de Witham Bar en het Franse restaurant Julemont. Met diensten als valet parking, butler service en turndown service is het luxegevoel en royale comfort compleet.

Ondernemersechtpaar Alexander en Nicole Wilden namen in de zomer van 2018 Kasteel Wittem (zoals het toen heette) over. Hun opzet was om de geschiedenis van het Limburgse kasteel nabij Maastricht en de verhalen van de voorgaande bewoners zoveel mogelijk te koesteren en te benutten als inspiratiebron voor een exclusief en luxe château boutique hotel.

Roemrijke historie

Wie het vernieuwde hotel binnentreedt maakt een reis door de geschiedenis. De namen van de suites verwijzen naar personen en gasten uit de geschiedenis van Château Wittem, zoals Anna, Floris, Guda, Willem, Winand en anderen. Die geschiedenis gaat terug tot de 12de eeuw, toen Thibald van Voeren het kasteel bewoonde na de dood van zijn vrouw  Guda van Valkenburg, erfgename van Valkenburg. Onder de beroemde gasten die ooit op het kasteel logeerden bevinden zich historische figuren als keizer Karel V, Willem van Oranje en tsaar Peter de Grote. Ook ridder Winand van Julemont, die omstreeks 1200 het kasteel betrok met zijn riddermatige familie, heeft een speciale plek in de geschiedenis van Château Wittem. Niet verwonderlijk dus dat het restaurant naar hem vernoemd.

(foto’s: instagram.com/chateauwittem/)

Michelinster

Onder de oude naam, Kasteel Wittem, had het restaurant van 1977 tot 1989 een Michelinster. Met de nieuwe chef Sven Nijenhuis, zoon van Otto Nijenhuis de chef-kok van Château St. Gerlach, zal het ambitieniveau ongetwijfeld zeer hoog zijn. De keurmeesters van Michelin zullen de gastronomische kunsten van deze jonge chef dan ook met interesse volgen.

Luxe en comfort

In totaal beschikt het hotel over 12 luxe kamers, onderverdeeld in verschillende typen, waaronder de Château Tower Suites (torenkamers), Château Superior Rooms en Château Classic Rooms. Elk met een eigen kleur, sfeer en verhaal.

Meer informatie en boekingen: www.chateauwittem.com

TuinTuin