Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht (28-29/02 en 1/03) is voor het eerst de ‘Fietsroute UNESCO Werelderfgoed’ gepresenteerd. Eén fietsroute van bijna 800 kilometer langs al het UNESCO Werelderfgoed van Nederland. Onder de erkende werelderfgoederen van Nederland zitten geen helaas kastelen, wellicht verandert dat in de toekomst.

Fietsen Droogmakerij de Beemster Fotograaf Marianne

De tien werelderfgoederen zijn uniek in de wereld maar hebben één ding gemeen: ze vertellen een prachtig verhaal over Nederland én de wereld. Verhalen over de geschiedenis van ons land en zijn inwoners aan de hand van de thema’s water, social en design.

“Maak kennis met het verhaal van de wereld en ontdek de UNESCO werelderfgoederen van het Koninkrijk der Nederlanden. Ze vertellen op bijzondere wijze onze band met het water als vriend en vijand, onze samenleving en handelsgeest, maar ook de unieke ontwerpen gemaakt door de mens,” aldus voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland Boris van der Ham.

De Amsterdamse grachtengordel is Unesco Werelderfgoed

Unesco werelderfgoed

De tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en de Van Nellefabriek.

TuinTuin