Landgoed Verhildersum, met als middelpunt de enige overgebleven borg in De Marne, is een belangrijke schakel tussen het heden en het verleden van de regio. Het Landgoed vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand. Ze illustreren dit aan de hand van gebeurtenissen, voorwerpen, personen en anekdotes uit de 19e eeuw. De geschiedenis wordt vanuit drie perspectieven tot leven gewekt, namelijk de bewoners van de borg, het arbeidershuisje en de boerderij. MuseumTV maakte er een leuke mini-docu over.

Het museum geeft bezoekers zowel een indruk van de toenmalige leefgewoontes, gebruiken, kleding en vrijetijdsbesteding, als van de (historische) ontwikkelingen en bewegingen die er destijds regionaal en provinciaal speelden. Bovendien laat de instelling bezoekers ontdekken dat vindingrijkheid, dynamiek, eigenzinnigheid, artisticiteit en rijkdom nog altijd kenmerkend zijn voor het Hoogeland. Die even energieke als boeiende 19e eeuw mag dan al ver achter ons liggen, de regio gonst, bloeit en ontwikkelt zich op een vergelijkbare manier als toentertijd.

Op Landgoed Verhildersum ontdek je niet alleen hoe rijk en smaakvol het plattelandse leven was, maar ook hoe interessant het plattelandse leven vandaag de dag nog is. Landgoed Verhildersum vertelt het verhaal van een beloftevolle en vernieuwingsgezinde regio die onnoemelijk veel appetizers, toetjes en hoofdgerechten te bieden heeft. En voor wie er eenmaal van geproefd heeft, smaakt het gebied als vanzelfsprekend naar meer.

Wil jij meer weten over dit bijzondere landgoed? Kijk dan de mini-docu op MuseumTV.

Landgoed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
www.verhildersum.nl

kopafbeelding: screenshot MuseumTV

TuinTuin
,