Kasteel Rosendael is vanaf 1 september het hele jaar, 6 dagen per week, geopend voor publiek. Als bezoeker kun je zelf een dagprogramma samenstellen. Alleen park of kasteelbezoek op eigen gelegenheid, of een volledig dagprogramma inclusief een rondleiding, alles is mogelijk bij Kasteel Rosendael.

Kasteel Rosendael is een perfect uitje voor jong en oud. Het park rond het kasteel is één van de fraaiste en oudste landschapsparken van ons land. Het biedt een prachtige omgeving voor een wandeling met de speciale Beleef!plattegrond die bezoekers informatie geeft over de bijzondere boomsoorten en kunstwerken. De bekende tuinsieraden zoals de “Bedriegertjes” zijn er te bewonderen en bezoekers kunnen een kijkje nemen tussen de stammen van de reuzenlevensboom en het water oversteken via de stapstenen. Download ter plaatse ook een van de digitale wandelroutes, zoals de bijzondere bomenroute. De prachtig gelegen Oranjerie is 7 dagen per week geopend voor een hapje en drankje of diner, van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Kasteel Rosendael ligt op een van de mooiste plekken van Gelderland

Ontdek de collectie zelf

Bezoekers kunnen van vrijdag t/m zondag zelf het kasteel ontdekken met een hand-out of de gratis IZI Travel app. Men loopt op eigen tempo rond in de salons en ervaart de sfeer van een bewoond kasteel. Rosendael is meer dan zeven eeuwen oud. Graven en hertogen van Gelre hadden hier hun residentie. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

De schelpengalerij met de bekende ‘bedriegertjes’

Rondleidingen met een groep

Van dinsdag t/m zondag kunnen bezoekers op vaste momenten een rondleiding door het kasteel boeken om 12.00 en 14.00 uur. En van vrijdag t/m zondag is het mogelijk de beneden verdieping zelf te bekijken en een rondleiding over de bovenverdieping te reserveren om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De groepen bestaan uit maximaal 6 bezoekers per rondleiding, zodat iedereen is verzekerd van de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden in de verschillende kamers.

Activiteiten

Op het kasteel worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd, van huiskamerconcerten tot themarondleidingen en kinderfeestjes. Ook is het mogelijk een privé rondleiding te reserveren, te trouwen in de torenzaal of rozentuin of te vergaderen in één van de kasteelzalen. Een overzicht van alle activiteiten en mogelijkheden is te vinden op www.glk.nl/rosendael.

Vrijwilligers gezocht!

Kasteel Rosendael kan niet zonder vrijwilligers! Voor de nieuwe openstelling zoekt kasteel Rosendael nog diverse vrijwilligers, onder andere rondleiders en gastvrouwen/-heren. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar: rosendael@glk.nl

Bezoekersinformatie

Openingsdagen: van dinsdag t/m zondag 
Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur
Entree kasteel & park: volwassenen € 11,50 p.p. / kinderen t/m 18 jaar € 5,00 p.p. (Museumkaart en donateurs gratis)

Meer informatierosendael@glk.nl / www.glk.nl/rosendael

TuinTuin
Ook leuk om te lezen