Met ‘Wat? Water! – De rol van water op kastelen en buitenplaatsen’ staat de jaarlijkse Dag van het Kasteel in 2021 volledig in het teken van water. In heel Nederland zullen kastelen en buitenplaatsen hun poorten openen op tweede pinksterdag, maandag 24 mei 2021, en dieper ingaan op dit thema.

Water is heel belangrijk voor kastelen en buitenplaatsen. De slotgracht zorgde voor verdediging en de rivier zorgde ervoor dat bewoners makkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad. Water voor de keuken werd soms ook uit de gracht gehaald. En de wc, die kwam weer in de gracht terecht. Water is in een land als Nederland altijd een actueel thema. Daarom is het noodzakelijk dat er bij kastelen en buitenplaatsen aan waterbeheer wordt gedacht.  

Veel kastelen en buitenplaatsen hebben prachtige tuinen en overbossen waar je heerlijk kunt wandelen. Volg een Waterwandeling door de tuin van exclusieve locaties die normaal niet opengesteld zijn. Maak onderweg op kunstzinnige wijze kennis met de geschiedenis van deze bijzondere plek en kom alles te weten over de rol die water hier speelt. 

Meer informatie zal beschikbaar worden tijdens de aanloop van het evenement op: dagvanhetkasteel.nl

TuinTuin
Ook leuk om te lezen