Kasteel Hex is een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van tuin, horticultuur en natuur. De jaarlijks terugkerende tuindagen en plantenbeurs vormen een mooie gelegenheid om in een ontspannen sfeer bijzondere planten te ontdekken en bij kwekers en specialisten om advies te gaan. Dit jaar vinden de tuindagen plaats tussen 11-13 september.

Verplaatsing naar september

Vanwege de coronacrisis konden de geplande tuindagen in juni niet doorgaan. Daarom hebben de Graaf en gravin d’Ursel besloten om het geliefde tuinevenement te verplaatsen naar 11-12-13 september.

Gezondheid van planten

De tuindagen staan deze bijzondere editie in het teken van gezondheid van planten en voedselveiligheid, waarmee men aansluit bij het door de Verenigde Naties uitgeroepen International Year of Plant Health.

Workshops en demonstraties

Het thema wordt uitgewerkt in workhops over het belang van eten uit eigen tuin (transparent, zonder toegevoegde middelen), met het voordeel van een korte (locale) voedselketen. Daarbij komt ook de biodiversiteit aan de orde, want hoe meer planten in de tuin hoe beter de biodiversiteit. En daarin passen natuurlijk ook de zo belangrijke bijen en insecten.

Demonstraties en wandelingen in de tuinen in deze thema’s worden door de deelnemers ook voorzien.

Het voorlopige programma is binnenkort te vinden op de website van de Hex: www.hex.be

Hex
TuinTuin