Kastelen en buitenplaatsen zijn vaak de prachtigste locaties voor een concert. De historische omgeving, de intieme ruimtes en de gehele entourage geven de concertbeleving iets extra’s. Helaas zijn op dit moment alle aankomende concerten uitgesteld of afgelast dus zit er niets anders op dan af te wachten en te hopen dat we binnenkort weer in terecht kunnen in de Nederlandse en Belgische kastelen voor een mooi concert. Om de tijd door te komen hier een paar concertfilmpjes in en bij kastelen. Zo kun je toch nog genieten van een mooi kasteelconcert in deze tijden van corona!

Beethoven op Kasteel Groeneveld door het Matangi Kwartet

Het uit Nederland afkomstige Matangi Kwartet behoort tot de beste strijkkwartetten van de wereld. Het ensemble is dan ook een graag geziene gast op de internationale concert- en kasteelpodia. RTV Baarn maakte eerder filmopnamen van de uitverkochte Beethoven-serie die het Matangi Kwartet verzorgde in Kasteel Groeneveld. Geniet mee van de eerste twee delen uit het strijkkwartet nr. 14, opus 131 van Beethoven.

Blazers in de tuin van Kasteel Mheer

Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit het Limburgse Mheer (bij Margraten) pakte in 2013 onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein uit met een groots concert in de tuinen van Kasteel Mheer. Een fragment van het concert staat op YouTube, waardoor we nu nog steeds kunnen genieten van dit concert en de mooie omgeving waarin het plaatsvond.

Jazz trio Rembrandt Frerichs op Slot Zuylen

In het kader van het project ‘De Kunst van Het Trio’ maakte de veelzijdige jazzpianist Rembrandt Frerichs in 2015 een speciale compositie voor het wandtapijt in de indrukwekkende Gobelin-zaal van Slot Zuylen.

Royal Park Live bij Paleis Soestdijk

Royal Park Live is een reeks koninklijke zomeravondconcerten op een bijzonder locatie: de tuin van Paleis Soestdijk te Baarn. Sinds 2016 vinden hier concerten plaats in de eerste weken van juli. Zowel internationale als nationale artiesten beleven op Royal Park Live een bijzondere avonden in royale setting. Dat levert een extravagant feestje op, zoals te zien is in deze aftermovie uit 2019!

TuinTuin