Neercanne

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van het hoogstaande kasteelrestaurant afscheid nemen vanwege een volgende stap in hun carrières. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen het Limburgse moederbedrijf Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Manager bij Winselerhof terwijl Chef de Cuisine Gilbert von Berg zelf gaat ondernemen.

Gastronomische ambities

Dennis Lemmens (43) is sinds 2001 werkzaam op Château Neercanne en sinds 2007 als Maître d’Hotel van het restaurant. In zijn nieuwe rol als Food & Beverage Manager krijgt hij bij Winselerhof in Landgraaf de verantwoordelijkheid over de bedieningsteams van Restaurant Pirandello, Luigi’s Restaurant & Bar en de banqueting. Een mooie stap voor Dennis waarbij hij alle opgedane kennis en ervaring over kan brengen op zijn nieuwe team en met hen weer verder kan bouwen aan de gastronomische ambities van Winselerhof.

Dennis zegt over zijn promotie: “Het is voor mij een mooie nieuwe uitdaging om met een groter team op een nieuwe werkplek aan de slag te gaan, en toch voelt het vertrouwd vanwege het familiebedrijf.”

Dennis Lemmens en Gilbert von Berg

Eigen restaurant in Maastricht

Gilbert von Berg (38) is sinds 2007 werkzaam in de keukenbrigade van Restaurant Château Neercanne en sinds 1 november 2017 als Chef de Cuisine. Gilbert kiest voor het zelfstandig ondernemerschap. In het voorjaar van 2021 zal hij een kleinschalig restaurant in Maastricht openen.
Gilbert zegt over zijn volgende stap: “Het is altijd mijn droom geweest om een eigen restaurant in Maastricht te openen waarin ik mijn ambities waar wil gaan maken. Ik heb een fantastische tijd en opleiding genoten op Château Neercanne, maar nu de kans is gekomen wil ik deze met beide handen aangrijpen.”

Over de Oostwegel Collection

In 1980 begon Camille Oostwegel sr. met zijn eerste kasteelexploitatie en bouwde dit samen met zijn echtgenote Judith uit tot het familiebedrijf Oostwegel Collection. In 2015 trad de tweede generatie aan. Camille Oostwegel sr. en zoon Camille werkten gedurende 5 jaar toe naar het moment van de overdracht. Op 1 januari 2020 heeft Camille Oostwegel sr. het stokje als eigenaar en algemeen directeur van het familiebedrijf overgedragen aan zijn gelijknamige zoon Camille. Ook de zussen van Camille zijn al geruime tijd betrokken bij de onderneming. Middelste zus Michelle is assistent-kok bij Château St. Gerlach en jongste zus Françoise is medeverantwoordelijk voor de interieurstyling van de locaties. Van een volledig afscheid is echter geen sprake voor Camille Oostwegel sr., hij is namelijk lid van de Raad van Commissarissen geworden. Ook blijft Camille sr. betrokken bij zijn grote passies; het groenonderhoud van 20 hectare aan landgoed bij de huizen en het vertellen van zijn verhalen tijdens rondleidingen en cultuurtochten.

Lees hier meer over de Oostwegel Collection

kopafbeelding: Château Neercanne (©Etienne van Sloun / Beemflights)

TuinTuin
,
Ook leuk om te lezen