De Wildenborch

Hoe onderhouden kasteelbewoners een historisch landgoed in deze moderne tijden? Die vraag staat centraal in een nieuwe vierdelige podcastserie van Omroep Gelderland: Een Gelders Landgoed. Verslaggever en historicus René Arendsen portretteerde het wel en wee van kasteel De Wildenborch bij Vorden.

De échte betekenis van een landgoed

Op de website van Omroep Gelderlenad vertelt René Arendsen dat hij met deze podcast het echte verhaal over een Gelders landgoed anno 2021 wil vertellen. “Vaak hebben we een enorm Downton Abbey-idee als we denken aan het leven op een kasteel. Zoiets met butlers en elke dag grote diners in deftige kleding. Dat is bijvoorbeeld wat Jort Kelder graag in zijn programma’s laat zien. Ik wil dat romantische plaatje doorbreken en vertellen wat het leven op een landgoed anno 2021 echt inhoudt.”

Lekker wegdromen in je luie stoel

Arendsen benadrukt dat de podcast echt een ‘feelgood-verhaal’ is. “Het is een reis door zevenhonderd jaar Gelderse geschiedenis. Iedere aflevering gaan we op bezoek bij een enorm aardige familie die in een bijzondere wereld leeft. Luisteraars kunnen hun ogen dicht doen en lekker wegdromen vanuit hun luie stoel naar een andere wereld heel dicht bij huis.”

#1: Een roofridderburcht in het moeras

#2 Het huis van de dichter

#3 Het zwaard van Damocles

#4 De volgende generatie

TuinTuin
Ook leuk om te lezen