Deze zomer worden op het carillon van het Koninklijk Paleis Amsterdam vier bijzondere themaconcerten gegeven. Vooraf kan iedereen stemmen op hun favoriete liedje uit een vooraf samengestelde hitlijst. De top 10 van de stemmers wordt vervolgens gespeeld. Op zondag 19 juli staat het thema Geef mij maar Amsterdam! op het programma.

In 1663 werd het carillon geïnstalleerd in het nieuw gebouwde stadhuis van Amsterdam. Met dit stadsinstrument werden concerten gegeven voor alle Amsterdammers, een traditie die nog altijd voortduurt. De komende maanden blijven veel Amsterdammers in de stad. Het Paleis hoopt met deze concerten iets moois toe te voegen aan hun zomerdagen. Iedereen op de Dam en in de omgeving daarvan kan van de concerten genieten, uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen wat betreft Covid-19.

De concerten vinden plaats op zondag tussen 12 en 13 uur en kennen de volgende thema’s:

  • Zondag 19 juli: Geef mij maar Amsterdam!
  • Zondag 2 augustus: Love me tender
  • Zondag 16 augustus: Tussen hemel en aarde
  • Zondag 30 augustus: Heldhaftig, vastberaden, barmhartig

Stemmen voor het eerste concert Geef mij maar Amsterdam!  kan via www.paleisamsterdam.nl/zomerconcerten

Tien dagen voorafgaand aan de daaropvolgende concerten wordt de nieuwe serie nummers aangekondigd via de website en social media van het Koninklijk Paleis en de Gemeente Amsterdam. 

Bezoekersinformatie
Het Paleis zelf is geopend voor bezoekers elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10 en 17 uur (online reservering verplicht).

www.paleisamsterdam.nl

TuinTuin