Dit voorjaar werden er meer dan 800 Gelderse natuurfoto’s ingestuurd voor de jaarlijkse natuurfoto-wedstrijd georganiseerd door BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. Uiteindelijk koos een jury 25 favorieten. De geselecteerde foto’s zijn van 7 oktober t/m 1 november te zien in kasteel Hernen.

Winters beukenbos

De winnaar van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 is ‘Winters beukenbos”, dat een landschapsfoto een fotowedstrijd wint komt niet vaak voor. Maar dat een staande landschapsfoto een fotowedstrijd wint, is helemaal uniek. Jeroen van Wijk (23) weet het met zijn ‘Winters beukenbos’ voor elkaar te krijgen. Zijn foto heeft volgens de jury een absolute ‘wauw-factor’. Met zijn 23 jaar is hij één van de jongste deelnemers van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020. Dit voorjaar zond hij in drie categorieën een foto in en als enige wist hij met al zijn foto’s de top 25 te behalen.

De winnende foto van  Jeroen van Wijk
De winnende foto van Jeroen van Wijk

Reizende expositie

Met het behalen van een plek bij de laatste 25 foto’s hebben de fotografen hun eerste prijs al in de wacht gesleept. De shortlist en de winnaar van de publieksprijs vormen een reizende expositie. En zullen de aankomende maanden op verschillende plekken in de provincie te zien zijn:

  • 8 september t/m 4 oktober Bezoekerscentrum Nunspeet
  • 7 oktober t/m 1 november Kasteel Hernen
  • 9 november t/m 6 december Het Nationale Park de Hoge Veluwe

De Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 is een samenwerkingsverband tussen BuitenGewoon, Omroep Gelderland, Provincie Gelderland en Geldersch Landschap & Kasteelen.

De expositie is alleen te bezoeken i.c.m. een bezoek aan kasteel Hernen. Reserveren verplicht.

Entree: uitsluitend te bezoeken i.c.m. een geldig entree bewijs voor kasteel Hernen tijdens de openingstijden van het kasteel.  Reserveren verplicht  
kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 9,50 Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart gratis

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Info: hernen@glk.nl en https://www.omroepgelderland.nl/buitengewoon-fotowedstrijd

TuinTuin
,
Ook leuk om te lezen