Ridderweken kasteel Hernen

Wil je weten of je handig bent met pijl en boog? En of je een echt ridderzwaard kunt optillen? Ga dan naar Kasteel Hernen! Na het grote succes van de ridderweken in de herfstvakantie gaat Kasteel Hernen op de zondagen 22, 29 november en 6 december door met het ridderprogramma. 


Ridderlijke bezigheden

Wat deden de ridders allemaal, wat hadden ze aan en wat moest je allemaal kunnen om een ridder te worden. In het kasteel en op de binnenplaats zijn allerlei vragen en opdrachten, zodat jij van alles te weten komt over de ridders. En je kunt uitproberen of je handig bent met pijl en boog! Kun je een echt ridderzwaard optillen? Ook over de beroemdste ridder van Hernen ‘Floris’, uit de gelijknamige serie, is er dan van alles te zien! 

Natuurlijk ga je ook op stap met de ‘pratende’ lamp door het kasteel en beleef je op zolder het spannende verhaal van ‘de verdwenen toren’ een leuke middag voor jonge en oud.

Bij mooi weer kan je na afloop ook nog eens een speurtocht in het bos bij het kasteel doen.

NB. kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen.

Data: zondag zondag 22 + 29 november en 6 december

Openingstijden: tussen 12.00-16.00 uur 

Entree: kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 9,50 Donateurs Geldersch Landschap& Kasteelen en Museumkaart gratis. Reserveren verplicht viawww.glk.nl/hernen

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie:  hernen@glk.nl.

NB Deze activiteit gaat uitsluitend door als de Nederlandse musea per 19-11 weer open mogen. 

TuinTuin