Aan het eind van de zomer wordt de oogst binnen gehaald. De vruchten zijn rijp en worden geplukt en aardappelen en groenten klaar zijn voor de bewaarkelder en het inmaken. Op Kasteel Doorwerth wordt nog steeds op traditionele manier geoogst, en jij kunt helpen!

Oogstijd

De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode voor landman en huisvrouw. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op woensdag 14 en donderdag 22 oktober 2020 de tuinman van kasteel Doorwerth helpen. Eerst worden de appels geplukt uit de boomgaard, daarna mogen ze verwerkt worden in een zelfgemaakte heerlijke appelbol.

Terwijl de appeltjes in de oven zitten kan het kasteel bezocht worden aan de hand van een leuke appelspeurtocht. Daarna is het smullen geblazen van je eigengemaakte appelbol!

Reserveren is voor deze activiteit noodzakelijk.

Datum: 14 en 22 oktober 2020
Aanvang: 10.45 en 13.15 uur
Duur: 2 uur 
Prijs: € 15,50 volwassenen, kinderen tot en met 18 jaar € 10,00. Dit is inclusief de entree voor het kasteel, de appeltjes speurtocht & de gemaakte appelbol natuurlijk! Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders betalen € 5,00 p.p.

Reserveren is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth

Ridder Wilg

Wil je een echte ridder worden? Kom dan in de herfstvakantie naar Kasteel Doorwerth. Woensdag 21 oktober speur je door het kasteel, hoor je het ridderverhaal van Ridder Wilg en als je de tocht door het kasteel hebt afgelegd kun je in de gewelven een ridderproef afleggen en testen of je stoer en slim genoeg bent om een echte ridder te worden.

Een echte ridder komt op tijd! Meld je dus op het aangegeven tijdstip bij de brug van het kasteel!

Wanneer: woensdag 21 oktober 2020
Tijd: op tijdsloten 10.45 11.20 12.00 12.40 13.20 14.00 14.40 15.20 en 16.00 uur
Kosten: € 11,50 en kinderen 4-18 jaar € 8,00.
Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders € 3,00 op vertoon van jaarkaart.

Reserveren is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth

Professor Bombasticus

Professor Bombasticus is museuminspecteur en bezoekt op 20 oktober kasteel Doorwerth. Erg leuk, maar ook een beetje vreemd. Kom ook het museum inspecteren en word dan ook museum inspecteur! Tijdens een speurtocht door het kasteel moet je op zoek naar een eenhoorn, ridders en een beer en op veel vragen het juiste antwoord weten of zoeken.

Je moet ook niet bang zijn voor muizen en uiteindelijk een schatkist vinden in de gewelven bij de professor en dan nog proefjes doen om te kijken of kastelen kunnen vliegen.

Datum: dinsdag 20 oktober
Tijd: 11.30,  13.30 en 15.30 uur 
Duur: ongeveer een uur
Leeftijd:  kinderen tot 10 jaar en hun begeleiders
Kosten:  Volwassenen: € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 9,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen én Museumkaarthouders € 4,00 op vertoon van hun jaarkaart.

Reserveren is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

TuinTuin
,
Ook leuk om te lezen