Tijdens de Dag van het Kasteel (20 mei) organiseert Museum Huis Doorn een Living History-route rond het thema ‘Aan tafel bij de keizer’. Ontmoet het ‘historische personeel’ en kom alles te weten over hoe het tijdens ontvangsten en diners in de tijd van ex-keizer Wilhelm aan toe ging.
Living History-route
Wandel door het park en Huis Doorn en maak kennis met het huis- en tuinpersoneel van de de laatste Duitse keizer Wilhelm II. Alle bezoekers ontvangen een informatieboekje met leuke achtergrondinformatie en een recept.
Speciale activiteit voor kinderen
De kinderen kunnen een speurtocht doen, waarbij ze op zoek gaan naar alle historische personeelsleden en stellen ze een vraag. Als ze alle antwoorden inleveren ontvangen ze een prijsje.
De personeelsleden zijn allemaal druk met de voorbereidingen voor een groot diner. Vraag het personeel wat er allemaal kwam kijken bij het voorbereiden van dagelijkse en feestelijke maaltijden voor de ex-keizer, zijn vrouw en hun gasten. Waar kwam het voedsel vandaan? Hoe en door wie werd het bereid? Hoe en waarmee werd de tafel in de eetkamer gedekt? Hoe ging het opdienen van de gerechten? Wat weten we van de menusamenstelling en de tafelschikking? En last but not least: mocht het personeel een fooi verwachten na afloop van het diner?
Praktische informatie
De dag van het Kasteel is op 2e Pinksterdag 20 mei as. Het museum is geopend van 13.00 u tot 17.00 u. De kassa sluit om 16.00 u.
Tijdens de Dag van het Kasteel gelden de reguliere toegangsprijzen. Meedoen aan de activiteiten is gratis na aankoop van een ticket.
Reserveer je tickets via huisdoorn.nl/tickets